Om Trailupptechlöparen

Mitt namn är Johan Brodén och jag är en löpande lärare och småbarnsförälder som i barndomen kutade runt i skog och mark som orienterare. Sen dess har jag alltid löptränat till och från. De som känner mig skulle nog säga att jag blivit gravt löpberoende sen jag sommaren 2011 började träna löpning lite smått seriöst. Nu håller jag på med någon form av anti-orientering som kan beskrivas så här:

Likt en vind som böljar fram genom ett fält springer du fram genom skog och mark. Du hör fåglar som kvittrar, solstrålarnas hetta sveper ner mellan lövverket och värmer din hud samtidigt som en svag bris fylld av skogens dofter ilar mot dig. Tid är inte målet. Att ta sig från punkt a till b är inte målet. Att upptäcka är målet. Vad finns bakom nästa backe? Var kommer jag om jag springer över det här fältet? Vad döljer sig egentligen bakom den där dungen? Hur är utsikten från den där bergstoppen? Kan jag springa genom det här kärret?

Att ta den enklaste vägen dit är inte heller det viktigaste. Desto trassligare och smalare stigar desto bättre. Gärna lämna stigarna, ta sig an utmaningen och ge sig ut i det okända. Ensam med naturen. Upptäcka. Fart är bara en bonus. Backar, hinder, stock och sten likaså. En naturlig utmaning som bidrar till upplevelsen. Låt dina tankar löpa lika fritt som dig själv. Inget hindrar varken dem eller dig. Njut av farten och friheten.

Det är lite kortfattat vad trailupptäcktslöpning är för mig. Dock finns det utrustning som gör det lättare att upptäcka och springa på ett smidigt sätt. Därav namnet Trailupptechlöparen. Då jag är i början av min karriär som traillöpare så kan du följa mig på vägen och se vilken utrusning jag skaffar, hur bra jag tycker den är, vilka lopp jag springer, mina tankar om löpning, nyheter från traillöpningsvärlden och annat smått och gott.

Följ gärna med på min upptäcktsfärd!

/Johan Brodén

Annonser

2 thoughts on “Om Trailupptechlöparen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s