En månad med Team Nordic Trail

Vilken härlig första månad vi haft med Team Nordic Trail här i Jönköping! Först en välbesökt och rolig kick-off med Miranda Kvist på Naturkompaniet på A6 med efterföljande provlöpning i skogarna vid golfbanan. Läs mer om det här! Men veckan därpå var det helt plötsligt lite mer på allvar för min egen del. Då skulle jag hålla i mitt första pass och vi skulle träffas vid Öxnegården som är vår bas här i Jönköping.

Efter en kort presentation av Lisa och mig själv som är ledare här i Jönköping så gjorde vi en kort uppjogg följt av en namnlek som är en variant på en barnnamnlek som kallas ”Vampyren”. I det här fallet gick det till som så att vi stod i en ring med en person (Vampyren) i mitten. Vampyren ska jogga mot någon (i normala fall går man) och då ska de andra ”rädda” den genom att säga namnet på ”offret”. Den som säger namnet blir i sin tur ”offer” så då joggar Vampyren mot den och då gäller det för de andra att rädda den osv. Det var ett roligt och bra sätt att lära sig namnen på för de satte sig riktigt bra.

Sen joggade vi vidare upp på berget och där skulle vi köra en intervallpyramid på en slinga som jag tänkt ut. Pyramiden fungerade så här 2 – 3 – 4 – 4 – 3 – 2, där varje siffra är antalet minuter man ska springa. Inklämt mellan intervallen körde vi en minuts vila och två minuter på de långa intervallen.

Intervallpyramid

Fullt ös på Bondberget!

IntervallslinganHärligt väder!

Det var riktigt jobbigt att köra hela pyramiden, helgens äventyr STT Skatås satt fortfarande kvar i benen lite. Men det är det som är en av de stora fördelarna med att springa tillsammans. Man pushar sig själv att köra lite extra och lite hårdare och när vi sprang runt på slingan passade vi på att heja på varandra.

Efter intervallpyramiden avslutade vi premiärpasset med lite skattjakt!

SkattletareDeltagarna fick leta i skogen på två sidor av stigen efter det sista presentkortet från Naturkompaniet samt en snygg Team Nordic Trail-buff. Vann gjorde Janina och Emma!

10461362_10152070489855146_3452280543723538707_n 10448231_10152070489990146_1395624417889555141_n

 

 

 

 

 

 

 

 

Det gick kanonbra första passet och det roligaste var att det kändes som att vi blev ett gött gäng redan första gången. Totalt var vi elva stycken förutom Lisa och jag och det var ganska jämnt fördelat kvinnor och män och dessutom en härlig åldersblandning. Gött! 🙂


Andra passet – Backintervall i Järabacken

Onsdagen därpå stod det backträning på schemat. Team Nordic Trail har samma tema varje vecka över hela Sverige. Jag tänkte visa en av mina favoritplatser i Jönköping för deltagarna. Utsikten från toppen av Järabacken. Att de sen skulle få springa backintervall i slalombacken var ju ren och skär bonus 😉 Då det var riktigt varmt (+25) hade jag varit och förberett lite innan och lämnat en vattendunk med plastglas vid botten av slalombacken så alla deltagare skulle kunna dricka ordentligt.

Utsikten från Järabacken

Sommar i Järabacken = Underbart!

Jag var lite orolig innan passet. Var jag för tuff mot deltagarna som drog med dem till en slalombacke på andra passet? Samtidigt är det oerhört motiverande att kunna säga att man sprungit i en slalombacke. Det visade sig att alla klarade av backintervallen galant även om det var sjukt jobbigt! Jag var riktigt stolt efteråt att alla hade kämpat så! Grymt bra jobbat alla som var med och kämpade och svettades i värmen. Men när man får en belöning i form av utsikten ovan efter varje intervall så underlättar det en hel del 🙂 ”Njutvecklas” är ett ord som jag gillar och det passar in här på ett kanske lite absurt sätt 🙂

På väg nedSommaravslutning – Poängjakt i par

På sista passet innan sommaruppehållet skulle jag ha introducerat begreppet fartlek för deltagarna men då jag fick lite inspiration från Team Nordic Trail på Facebook så ändrade jag planerna lite. Jag utgick från en tävling som jag brukar göra på en av mina idrottslektioner i skolan. Jag hade uppdragslappar numrerade från 2-12 som jag la ut på marken. På baksidan stod det en uppgift. Deltagarna skulle tävla i par. Varje par slog med två tärningar och sen skulle man göra den uppgiften som hörde till summan man slog.

Poängjakt

Vi delade upp i lag på ett bra sätt också. Den deltagaren som stod närmast mig fick slå med en tärning sen fick den vara tillsammans med den personen som stod så många steg ifrån som tärningen visade och så körde vi på så tills alla var indelade i lag. Sen var det dags att sätta igång tävlingen. Efter att ett par utfört en uppgift fick de säga vilket nummer de gjort och så fick de lika många poäng.

10455307_10152097812405146_3968416310652947291_n

Jag antecknar poäng – Fullt fokus från deltagarna

Några exempel på uppgifterna som deltagarna kunde få:

  • Nudda 20 träd
  • Spring uppför tre backar
  • Spring runt tio träd (Det här såg riktigt roligt ut när de gjorde det 🙂 )
  • Göra fem armhävningar och fem upphopp
  • Springa ett varv i ”intervallslingan”

Det var fullt ös direkt från alla lagen och poängen strömmade in. Alla jobbade kanonbra och jag fick en riktigt skön kommentar efteråt: Det här var både fart och lek! 🙂

10405333_10152097811350146_4632604700482827804_n

Här springs det runt träd

10311356_10152097811680146_1167400044888607366_n

Vi ska däråt!

Om du undrar vad jag har för mig på bilden ovan så är det så att det var fullt med knott under passet och i och med att jag inte var med och tävlade så var det knottparty på mina ben tyvärr 😦

Första månaden med Team Nordic Trail har varit ”görsköj” som vi hade sagt i min barndomsstad Skövde. Det absolut bästa är att det känns redan nu, fast vi bara haft tre pass, som att vi är ett gött gäng som har roligt tillsammans och som strävar efter att bli bättre löpare tillsammans ute i naturen. Det är verkligen det som Team Nordic Trail handlar om! Vi startar upp igen i augusti och vi kommer fortsätta att köra onsdagar kl 18.30-19.30 vid Öxnegården. Hoppas att du hänger med och provtränar i augusti om du inte har gjort det än!

Tänkte avsluta med att visa en film från ett läger som Team Nordic Trail hade i början av juni i Edsåsdalen. Längtar tills jag är med på ett av de här lägren. Verkar såååå roligt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s