Myspyslöpning på härliga Winter Run samt Löpningens Dag 1/2

Jag vann ju en plats i Winter Run för några veckor sedan och tänkte skriva lite om loppet.WinterRun3 Loppet gick av stapeln klockan 17.00 18/1 i Slottsskogen i Göteborg. Slottsskogen visade sig vara en härlig och stor park i centrala Göteborg. Jag åkte buss till Göteborg och började med att kolhydratladda lite med en smarrig pastabuffé. Sen kikade jag runt i diverse löparaffärer och begav mig sen mot tävlingsområdet. Jag var där rätt tidigt då jag vill hitta något bra ställe att byta om på och om möjligt spana in lite nya skor från Icebug. Tyvärr var det ont om både nya skor och ställen att byta om på vilket gjorde att det nästan blev lite stressigt innan start. Tävlingsområdet bestod av flera tipi-tält i en halvcirkel där det såldes fika, visades skor från Icebug, glasögon från Bliz samt ett sekretariat. Man hade även en DJ på plats som pumpade ut lite skön musik. Dock ingen lämplig plats att svida om till mina löparkläder. Efter lite rekande lyckades jag hitta en restaurang i närheten där jag fick ockupera toaletten ett bra tag. Det tar ju en stund att slänga på sig alla lager kläder som behövs när det är minusgrader ute. Inte helt optimalt för en tävlande som bara åker ner över dagen. Sen var det precis dags för gympig uppvärmning med Friskis och Svettis och jag hann dra några korta löpvändor för att känna lite på mina nya Icebug Spirit3 olx. WinterRun1Alla bilder förutom den sista kommer från Winter Run:s hemsida och jag lyckades faktiskt komma med på bild. Spana in bilden och leta efter en neongul mössa så ser du mig. Dock var jag inte enda ljushuvudet på plats. Många hade massor med blinkande lampor och andra flashiga attiraljer på sig och man fick även med två neonarmband tillsammans med startnumret så alla deltagare lös mer eller mindre. Det delades även ut pris till de mest lysande löparna. Efter uppvärmningen började jag tagga igång. Vad ska man satsa på när man inte sprungit fart alls i vinter? När jag sprang Blodomloppet Jönköping i somras sprang jag strax under 40 minuter, utan att ha tränat jättemycket fart men då pressade jag mig riktigt hårt. Det ville jag inte riktigt göra nu i och med skaderisken så jag hade som mål att ligga på ca 4.10 min/km. Innan starten bjöds det på eldshow och hela området var även fyllt med sådana där brinnande vedklampskorgar. Helmysigt!

Finn en Trailupptechlöpare!

WinterRun2

Vi var en hel del folk som sprang ändå. Överlag ett väldigt bra arrangemang med några brister. Men nu till loppet!

WinterRun4

Starten gick och det var fullt ös direkt. I rött sken gav vi oss ut i den skymningsmörka parken. En kille med barnspringvagn pimpade med ljusslingor och med ett barn i sprang till vänster om mig vid starten och han satte av som bara den. Själv fick jag igång rätt högt tempo för att vara jag och det kunde man se på pulsgrafen sen. Slog nytt rekord i maxpuls och var uppe i 205. Har inte haft pulsklockan så länge så jag har inte på något seriöst sätt försökt testa vad min maxpuls är. Har varit uppe i 195 när jag pressat på uppför slalombacken och trodde väl att mitt max låg där ungefär. Men efter den inledande höga tempot hittade jag en bra fart som passade mig väldigt bra för dagen. Loppet gick på en bana som var fem kilometer och den var till stor del kantad med marschaller och det tillsammans med den ljuvliga inramningen av en snöklädd Slottsskogspark skapade en väldigt mysig och härlig stämning. Att folk lös och blinkade gjorde ju inte saken sämre.

Jag tuffade på bra och kroppen och tempot kändes väldigt bra. Mina Icebug Spirit3 olx greppade kanon och jag var aldrig orolig för att ramla. Dessutom märkte jag inte av något skav den här gången. Första varvet avklarades på 20.25 och jag hade då passerat en hel del löpare efter starten vilket kändes bra då jag gått ut för hårt mina senaste lopp och själv blivit omsprungen vilket varit segt. På andra varvet sprang jag större delen av varvet ensam. Jag passerade några löpare vilket kändes bra, men helt plötsligt kunde jag inte se någon löpare framför mig. Vilket visade sig inte vara helt bra. Första varvet hade jag sprungit på autopilot och bara hängt på strömmen av löpare. Nu var det en bit mellan marschallerna och fast det stod folk vid alla korsningar så visste man inte riktigt vilken riktning man skulle ta för att springa helt rätt ibland så jag fick faktiskt ropa framåt till personen vid korsningen några gånger för att vara helt säker.

På slutet av loppet hade jag förhoppningar om att kanske till och med klara mig under 40 minuter. Men jag gick i mål på 40.38 och som 28:e man. Jag är väldigt nöjd med det resultatet. Dels att jag kunde hålla högt tempo mitt i vintern utan att ha tränat fart samt att jag kunde göra det utan att köra slut på mig själv. Inga spyor efter målgång den här gången inte =] Jag sprang dessutom andra varvet snabbare än första. Efter målgången fick man en Icebuggoodiebag i form av dels en praktisk påse som man slänga i skorna i efter ett grisigt lopp, en snygg Icebuggbuff samt prova-på-kort på Friskis och Svettis i Göteborg.

WinterRun5

Tyvärr visade sig att den där killen med barnspringvagnen hade hunnit före mig i mål. Imponerande men ändå irriterande. Väl i mål återstod ett problem att ta tag i. Det fanns ingenstans att byta om och inga duschar. Jag fick helt enkelt byta om i Icebugs försäljningstält, vilket kanske inte är riktigt optimalt. Jag skulle med bussen hem senare på kvällen och fick helt enkelt köra en raggardusch hoppas på att det skulle vara lite folk på bussen. Innan bussresan hem hann jag med ett besök på Starbucks vid tågstationen vilket börjar bli en vana efter lopp i Göteborg. Härligt!

Överlag var Winter Run ett riktigt bra arrangemang, men mest riktat till Göteborgare eller folk som sover över. Det leder mig in på nästa spår. Winter Run Jönköping 2015! Icebug borde satsa på att anordna ett Winter Run runt Munksjön. Klockrent med massa ljuspimpade personer som springer en marschallkantad bana runt sjön där man hela tiden kan se folk på andra sidan. Perfekt med start mitt i stan! Go for it, Icebug! Två varv borde bli ungefär en mil.

Löpningens dag 1/2

Imorgon är det löpningens dag och jag har återigen lyckats dra på mig halsont. Får se om det sker något mirakel under natten och jag kan ge mig ut i spåret. Skulle avslutat JanuariJakten2014 med stil och kört backintervall i Järabacken idag, men jag fick tröstäta glass istället. Kallt lindar väl halsont? =] Verkar inte vara något arrangemang på g i Jönköping. Om det inte Icebug fixar Winter Run Jönköping 2015 på Löpningens dag nästa år så kanske man får dra igång något själv om ett år…

1 tanke på “Myspyslöpning på härliga Winter Run samt Löpningens Dag 1/2

  1. Pingback: Billingen X-trail Challenge 2014 – Fördelen med att ligga efter | Trailupptechlöparen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s